MediaWatch

Microsoft indgår bredbåndssamarbejde

Microsoft, verdens førende softwarefirma, har igennem længere tid været i tæt dialog med filmvianet og vist interesse for selskabets visioner om at levere underholdning direkte til slutbrugerne via Internettet. Dialogen er nu udmøntet i et tæt strategisk samarbejde filmvianet og Microsoft imellem.

Systemet, som filmvianet udvikler, er målrettet mod Video-On-Demand, Internet-TV og andre nye interaktive underholdningsservices. Udviklingen tager udgangspunkt i den nyeste Microsoft teknologi, og fundamentet i systemet er således Microsofts .net platform samt Windows Media Services.

De færdige services vil kunne afvikles på både PC og set-top-boxe baseret på Microsofts MSTV standard, og filmvianet har allerede nu udviklet flere prototyper af selskabets egen set-top-box med Microsoft styresystem.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs