MediaWatch

Mainframes slipper fri

Ny dansk-udviklet agent-teknologi gør det muligt at flytte de mest værdifulde mainframe-procedurer til den billigere UNIX-platform. På den måde kan store virksomheder bruge IT aktivt til at skabe værdi for deres aktionærer.

Den nye teknologi lanceres globalt af den danske virksomhed eRMpartner under navnet MemoBase Special Agents(TM).

Virksomheder i den gamle økonomi kan nu sige farvel til deres mainframes uden at skulle vinke farvel de store værdier, som ligger bundet i de bedste dele af det software, de gamle systemer benytter.

For store virksomheder kan dette reducere IT-omkostningerne med 50 procent eller mere. Samtidig forkortes udviklingstiden for nye projekter, og virksomhederne får frisat værdifuld viden, som gør det muligt at indhente, hvad de måtte have tabt til spillere i den nye økonomi, vurderer administrerende direktør for eRMpartner, Jørgen Leschly

Hidtil har udskiftning af gamle mainframe systemer været en meget stor udfordring, og ofte er det ikke lykkedes. Typisk er nye systemer blevet for komplicerede, for dyre eller det har taget så lang tid at få dem etableret, at de var forældede, før de kom i drift.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs