MediaWatch

Kreditkortsvindel på nettet stiger

Sidste år var væksten i antallet af klager på 20 procent - og i år venter direktør Lars From fra Pengeinstitutternes Betalings Systemer, PBS, en stigning på omkring 12,5 procent, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Lars From fik PBS sidste år 16.000 anmeldelser af misbrug, alene når det handler om Mastercard og Eurocard - og efter tre kvartaler har PBS i år fået ca. 14.000.

Han forventer, at PBS i år vil nå op på 18.000 anmeldelser. Den kraftige vækst i anmeldelser forklarer Lars From til dels med den stærkt stigende vækst i antallet af kort, der er i omløb.

- Dels er det blevet mere udbredt at svindle med kreditkort ved at kopiere oplysningerne på magnetstriben. Og endelig får vi flere og flere anmeldelser om misbrug via Internettet. Cirka en tredjedel af klagerne handler om Internettet - herunder især pornografi købt via Internettet, siger Lars From til Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs