MediaWatch

Kreditkortsvindel på nettet stiger

Sidste år var væksten i antallet af klager på 20 procent - og i år venter direktør Lars From fra Pengeinstitutternes Betalings Systemer, PBS, en stigning på omkring 12,5 procent, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Lars From fik PBS sidste år 16.000 anmeldelser af misbrug, alene når det handler om Mastercard og Eurocard - og efter tre kvartaler har PBS i år fået ca. 14.000.

Han forventer, at PBS i år vil nå op på 18.000 anmeldelser. Den kraftige vækst i anmeldelser forklarer Lars From til dels med den stærkt stigende vækst i antallet af kort, der er i omløb.

- Dels er det blevet mere udbredt at svindle med kreditkort ved at kopiere oplysningerne på magnetstriben. Og endelig får vi flere og flere anmeldelser om misbrug via Internettet. Cirka en tredjedel af klagerne handler om Internettet - herunder især pornografi købt via Internettet, siger Lars From til Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs