MediaWatch

Kreditkortsvindel på nettet stiger

Sidste år var væksten i antallet af klager på 20 procent - og i år venter direktør Lars From fra Pengeinstitutternes Betalings Systemer, PBS, en stigning på omkring 12,5 procent, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Lars From fik PBS sidste år 16.000 anmeldelser af misbrug, alene når det handler om Mastercard og Eurocard - og efter tre kvartaler har PBS i år fået ca. 14.000.

Han forventer, at PBS i år vil nå op på 18.000 anmeldelser. Den kraftige vækst i anmeldelser forklarer Lars From til dels med den stærkt stigende vækst i antallet af kort, der er i omløb.

- Dels er det blevet mere udbredt at svindle med kreditkort ved at kopiere oplysningerne på magnetstriben. Og endelig får vi flere og flere anmeldelser om misbrug via Internettet. Cirka en tredjedel af klagerne handler om Internettet - herunder især pornografi købt via Internettet, siger Lars From til Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs