MediaWatch

John Trolle beskyldes for løgn

Kurstæskene faldt omgående efter selskabets chokmeddelelse om, at egenkapitalen med stor sandsynlighed er tabt. Med røde ører bad selskabet om at blive sat på fondsbørsens observationsliste, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten foreligger der flere iøjefaldende "unøjagtigheder" i det brev, som direktør John Trolle for lidt over en uge siden udsendte for at slå koldt vand i blodet hos sine investorer oven på en benhård kritik fra Ugebrevet Mandag Morgen. Bl.a. forklarer John Trolle finansdirektør Henning Bech's kun tre måneder lange ansættelse med, at Bech blev fyret.

- Det blev hurtigt klart, at han ikke passede til jobbet, så vi måtte skilles, skriver John Trolle i brevet til investorerne.

Men Henning Bech er meget uenig i John Trolles fremlæggelse af sagsforløbet, og har derfor valgt at kommentere Trolles brev og dermed tilsidesætte sin tavshedserklæring:

- Trolles udlægning er 180 grader forkert og stærk illoyal. Den stiller mig derfor frit med hensyn til at give en kommentar. Baggrunden for, at jeg sagde op, er ganske kort. Det, jeg lægger absolut størst vægt på i en arbejdssituation, er at have 100 procent tillid til min chef og hans integritet. Og tilliden til Trolle mistede jeg over en weekend. Det var grunden til, at jeg sagde op mandag morgen den 28. februar 2000 med øjeblikkelig varsel og med orientering af bestyrelsesformanden, slår Henning Bech fast.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs