Rød finanslov trækker IT til DK

MediaWatch

Årets finanslov vil trække nye Internetvirksomheder til Danmark, vurderer IT Brancheforeningen. Jakob Lyngsø, adm. direktør for IT Brancheforeningen, kalder det et vigtigt signal til udenlandske virksomheder, at selskabsskatten sænkes fra 32 til 30 procent.

Oven i får virksomhederne lettere ved at trække investeringer i nye computere fra i skatten. Dermed lettes udskiftningen af den dyre teknologi, som forældes fra år til år, skriver Ritzau.

Ifølge Jakob Lyngsø er lav selskabsskat et hovedparameter, som udenlandske virksomheder er gået efter, når de har vurderet om de skulle slå sig ned i Danmark. Mens IT Brancheforeningens ser fortrøstningsfuldt på den nye finanslov lyder der kritiske røster fra Rådhuspladsen.

Industriorganisationerne Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Dansk Industri (DI), har i løbet af dagen reageret kraftigt over den "røde finanslov", som regeringen indgik med venstrefløjen søndag. DI mener at prisen for finansloven vil komme op på 1,8 milliarder kroner, og DA mener at den vil nå op på 1,3 milliarder kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også