MediaWatch

Aston – højt overvurderet!

IT-konsulentvirksomheden Aston Group, der næste år vil noteres på Fondsbørsen og efter eget udsagn drømmer om en plads i KFX-indekset, er højt overvurderet, har en tvivlsom strategi og magre resultater, skriver Børsens Nyhedsmagasin.

Børsens Nyhedsmagasin vurderer, at det mest påtrængende problem, er om det vil lykkes for selskabet at overbevise investorerne om, at det er meget andet end en konsulentvirksomhed med hovedvægt på traditionelle IT-systemer.

Nyhedsmagasinet peger også på, at Aston langtfra har fået sin trebenede strategi på plads, der bygger på at selskabets teknologidel skal fylde 60 procent af omsætningen, hvor strategidelen og den kreative del hver skal fylde op til 20 procent.

Det er kun i Danmark, at Aston er i nærheden af den ønskede fordeling. Internationalt set er Aston for 90 procent vedkommende fortsat en IT-konsulent, som har opkøbt en smule strategi og kreativitet i form af webbureauer og managementfirmaer, hedder det i nyhedsmagasinets vurdering.

Aston IT Group blev dannet for lidt over et år siden ved en fusion af fem små IT-virksomheder med i alt cirka 300 ansatte. Siden da har Aston IT Group opkøbt 51 selskaber, og selskabet har omkring 1400 ansatte i ti lande. Planen er at nå 1900 ansatte inden for de næste seks måneder, og det skal realiseres via yderligere opkøb.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs