MediaWatch

Bredbånd gør TV til spillemekka

Når bredbåndets infrastruktur om et par år er modnet, og det vil være muligt at sende næsten hvilket som helst højhastigheds indhold verden rundt, så vil fjernsynet og spillekonsoller optage halvdelen af bredbåndet. Den anden halvdel vil blive benyttet af PC'erne.

Det fastslår en ny analyse fra det amerikanske analysebureau Forrester Research, der slår en pæl igennem tyrkertroen på, at PC'eren om få år vil dominere den private digitale underholdningsscene.

- Underholdningsprodukter vil stille og roligt forsvinde fra de ukomfortable PC'ere over til dagligstuens mere behagelige TV-apparater. PC'eren vil blive overladt til mere praktiske opgave-orienteret aktiviteter. Bredbåndsindholdet vil dele sig op i to strømme. En visuel med minimal interaktivitet på TV-skærmen og interaktivt indhold med visuelle elementer på PC'eren, siger Bruce Kasrel, senior analytiker hos Forrester Research.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs