MediaWatch

Tele2 på kant med loven

Den dyre satsning på mobiltelefoni, som Tele2 er gået i luften med, er lovstridigt. Et tillykke fra Telestyrelsen er nu afløst af kravet om en hasteredegørelse. Tele2 er chokeret, skriver Berlingske Tidende.

I slutningen af august måned meddelte Tele2, at selskabet ville blive den første virtuelle mobiloperatør i verden, da Tele2 netop havde indgået en aftale om at blive Mobil Virtuel Netværk Operatør (MVNO). Aftalen var indgået med SONOFON, og betød, at Tele2 A/S kunne realisere sine ambitioner om for alvor at føje mobiltelefoni til sin række af teletjenester.

Men den fest er nu forbi, da Telestyrelsen har hævet det gule kort overfor Tele2. For at blive mobilkunde hos Tele2 skal kunden have selskabets 1001-forvalgskode til fastnet-telefoni, hvilket i sagens natur kræver, at kunden har en fastnet-forbindelse. Det vil sige, at Tele2 bevæger sig på kanten af loven, der siger, at et teleselskab ikke må kræve, at kunder til et produkt eller ydelse, også skal købe noget andet.

- Umiddelbart ser det ikke for godt ud, siger Telestyrelsens souschef, Katrine Jørgensen. Telestyrelsen kræver en redegørelse fra Tele2, der skal foreligge inden ugens udgang.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs