MediaWatch

Tele Danmark med i østrigsk UMTS

Connect Austria deltog i auktionen i konkurrence med de tre øvrige mobiloperatører i Østrig, Mobilkom, max.mobil og Tele.Ring samt spanske Telefonica og engelske Hutchinson. Alle fik en licens. Connect Austria måtte betale 892 millioner kroner for licensen.

- Vi er glade for, at vi nu kan komme i gang med vores anden UMTS-licens i Europa. Østrig er et af de lande, hvor vi har et solidt kundeunderlag på mobilområdet, og det giver et fornuftigt grundlag for at bygge en forretning på med tredje-generations-mobiltelefoni - UMTS, siger admi-nistrerende direktør for Tele Danmark Mobil A/S og koncerndirektør i Tele Danmark, Henning Vest.

Tele Danmark har i forvejen en UMTS-licens i Holland via selskabet Ben. Connect Austria har i dag én million mobilkunder og har derudover 110.000 fastnetkunder og 65.000 Internet-kunder.

Connect Austria har i dag en markedsandel på mobiltelefoni på 19 procent. Tele Danmark ejer i dag 15 procent af Connect Austria.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs