MediaWatch

Worldcom klarede tredje kvartal

WorldCom, der leverer teknologier og services, melder i tredje kvartal 2000 om et nettooverskud på 1,4 milliarder dollar, hvilket svarer til 0,47 dollar pr. aktie. Sammenlignet med samme kvartal sidste år svarer resultatet til en vækst på 26 procent.

Omsætningen steg med 12 procent i forhold til tredje kvartal 1999. Stigningen skyldes hovedsagelig en fortsat vækst i globale bredbåndsservices.

Indtægterne voksede, sammenlignet med tredje kvartal sidste år, med 360 millioner dollar. Denne vækst svarer til en 16-procents forøgelse, hvilket resulterede i en total indtægt på 2,6 milliarder dollar.

Den internationale omsætning, baseret på virksomhed udenfor USA, voksede med 42 procent til 1,6 milliarder dollar. Væksten bygger både på et godt salg i Europa, men også på øget omsætning i Asien og Latinamerika.

Den totale indtægt, som stammer fra Internet-services, voksede med 51 procent til 640 millioner dollar. Væksten skyldes en fortsat konstant efterspørgsel efter yderligere båndbredde og mere avancerede ydelser.

- I løbet af tredje kvartal er vi fortsat med at fokusere på at levere merværdi til vores kunder. Både internationalt og lokalt strukturerer vi virksomheden på en sådan måde, at vi endnu bedre kan fokusere på de hurtigt voksende forretningsområder, data og Internet, samt det indtægtsgenerende område telefoni, siger René Buch, direktør i WorldCom Danmark.

Profit warning fra WorldCom sendte ellers onsdag aktien ned på det laveste niveau i tre år da handelen startede i New York onsdag. Nu splittes selskabet efter AT&T-modellen.

WorldCom meldte at fjerde kvartal ikke ville blive så godt som ventet. Både omsætning og indtjening ville blive lavere end tidligere antaget. Resultatvarslet sendte straks WorldCom ned med 20 procent og aktierne til selskabets største konkurrent ned med 22 procent.

WorldCom i Danmark har netop underskrevet en fireårig aftale med Udenrigsministeriet. Aftalen har en samlet værdi på et 3-cifret milllionbeløb. Konkret betyder aftalen, at WorldCom skal levere datakommunikation, telefoni og telefax ydelser mellem Udenrigsministeriet og 91 repræsentationer over hele verden.

WorldCom er en global markedsleder af kommunikationsservices med virksomhed i mere end 65 lande. Omsætningen i 1999 var 36 milliarder dollar, hvoraf 15 milliarder dollar stammer fra områderne data, Internet og internationale services. WorldCom leverer de innovative teknologier og services, som skaber fundamentet for det nye årtusindes virksomheder.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs