MediaWatch

Bredbåndets fremtid i USA

Mere end 28 millioner amerikanske husholdninger eller over en tredjedel af USA's husstande, der har internetopkobling, forventes at bruge højhastigheds internetforbindelse i 2005. Det er konklusionen på en ny rapport fra analysefirmaet Jupiter Research, skriver Media Post.

I takt med at teknologien udvikles, vil forbrugerne kunne finde få forskelle mellem de førende bredbåndteknologier. Jupiter advarer om, at bredbåndservice providere må fokusere på, at tilbyde god service og differentiering til at tiltrække forbrugerne til et marked, der bugner af konkurrenter.

Jupiter forudser, at 36 procent af USA's husstande, der er online, vil bruge en bredbåndforbindelse i 2005. Væksten vil være moderat fra 2000 og 2001, mens den vil eskalere fra 2002 til 2005. En del af denne vækst vil være mainstream husstande og nybegyndere på nettet, der ikke ser nogen grund til at skifte til bredbåndforbindelse. 53 procent af alle respondenter svarede, at de ikke havde interesse i bredbåndsforbindelse. Det tilsvarende tal var 56 procent i 1999.

I 2005 vil bredbåndsteknologien stabiliseres med hensyn til formåen, og konkurrencen mellem bredbåndsudbyderne vil tvinge de nye, der går ind på markedet, til at finde nye måder at differentiere sig fra konkurrenterne på.

Service vil i den forbindelse være et afgørende parameter, vurderer Joe Laszlo, analytiker hos Jupiter.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs