MediaWatch

Bredbåndets fremtid i USA

Mere end 28 millioner amerikanske husholdninger eller over en tredjedel af USA's husstande, der har internetopkobling, forventes at bruge højhastigheds internetforbindelse i 2005. Det er konklusionen på en ny rapport fra analysefirmaet Jupiter Research, skriver Media Post.

I takt med at teknologien udvikles, vil forbrugerne kunne finde få forskelle mellem de førende bredbåndteknologier. Jupiter advarer om, at bredbåndservice providere må fokusere på, at tilbyde god service og differentiering til at tiltrække forbrugerne til et marked, der bugner af konkurrenter.

Jupiter forudser, at 36 procent af USA's husstande, der er online, vil bruge en bredbåndforbindelse i 2005. Væksten vil være moderat fra 2000 og 2001, mens den vil eskalere fra 2002 til 2005. En del af denne vækst vil være mainstream husstande og nybegyndere på nettet, der ikke ser nogen grund til at skifte til bredbåndforbindelse. 53 procent af alle respondenter svarede, at de ikke havde interesse i bredbåndsforbindelse. Det tilsvarende tal var 56 procent i 1999.

I 2005 vil bredbåndsteknologien stabiliseres med hensyn til formåen, og konkurrencen mellem bredbåndsudbyderne vil tvinge de nye, der går ind på markedet, til at finde nye måder at differentiere sig fra konkurrenterne på.

Service vil i den forbindelse være et afgørende parameter, vurderer Joe Laszlo, analytiker hos Jupiter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs