MediaWatch

Sony vred på EU

Sony raser mod EU-kommissionens ny beslutning, om at indføre en 2,2 procents afgift på PlayStation2 (PS2). Ifølge Financial Times mener japanerne, at afgiften er diskriminerende.

Elektronik-koncernen hævder PlayStation2, som har en 128-bit mikroprocessor, indbygget DVD-spiller og kan kobles til internett, er lige så sofistikeret som en PC. Produktet bør derfor klassificeres som en, hævder Sony. Der er ingen afgift af indførsel af Pc'er til EU-landene i dag.

- Vi går i retten, hvis PS2 havner i en anden afgiftsgruppe end Pc'er. Der er hundred procent sikkert, at vi tager affære, truer chefen i Sony Computer Entertainment Ken Kutaragi.

Postyret startede da Sony Computer Entertainment Europe søgte de britiske toll-og afgiftsdepartementet om Pc-klassificering af PlayStation2.

Departementet, der bistår EU i sådanne spørgsmål, afviste ansøgningen med begrundelsen, at PlayStation2 for meget ligner forgængeren PlayStation, som ikke er en PC.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs