MediaWatch

Sony vred på EU

Sony raser mod EU-kommissionens ny beslutning, om at indføre en 2,2 procents afgift på PlayStation2 (PS2). Ifølge Financial Times mener japanerne, at afgiften er diskriminerende.

Elektronik-koncernen hævder PlayStation2, som har en 128-bit mikroprocessor, indbygget DVD-spiller og kan kobles til internett, er lige så sofistikeret som en PC. Produktet bør derfor klassificeres som en, hævder Sony. Der er ingen afgift af indførsel af Pc'er til EU-landene i dag.

- Vi går i retten, hvis PS2 havner i en anden afgiftsgruppe end Pc'er. Der er hundred procent sikkert, at vi tager affære, truer chefen i Sony Computer Entertainment Ken Kutaragi.

Postyret startede da Sony Computer Entertainment Europe søgte de britiske toll-og afgiftsdepartementet om Pc-klassificering af PlayStation2.

Departementet, der bistår EU i sådanne spørgsmål, afviste ansøgningen med begrundelsen, at PlayStation2 for meget ligner forgængeren PlayStation, som ikke er en PC.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs