MediaWatch

Sony vred på EU

Sony raser mod EU-kommissionens ny beslutning, om at indføre en 2,2 procents afgift på PlayStation2 (PS2). Ifølge Financial Times mener japanerne, at afgiften er diskriminerende.

Elektronik-koncernen hævder PlayStation2, som har en 128-bit mikroprocessor, indbygget DVD-spiller og kan kobles til internett, er lige så sofistikeret som en PC. Produktet bør derfor klassificeres som en, hævder Sony. Der er ingen afgift af indførsel af Pc'er til EU-landene i dag.

- Vi går i retten, hvis PS2 havner i en anden afgiftsgruppe end Pc'er. Der er hundred procent sikkert, at vi tager affære, truer chefen i Sony Computer Entertainment Ken Kutaragi.

Postyret startede da Sony Computer Entertainment Europe søgte de britiske toll-og afgiftsdepartementet om Pc-klassificering af PlayStation2.

Departementet, der bistår EU i sådanne spørgsmål, afviste ansøgningen med begrundelsen, at PlayStation2 for meget ligner forgængeren PlayStation, som ikke er en PC.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs