MediaWatch

Skandinavien fører i mobilbanker

Oplysningerne kommer fra en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet IDC og viser, at mobile forretningsområder har topprioritet hos de skandinaviske banker, og at investeringerne vil vokse129 procent fra 1999 til 2003. Det skriver computersweden.se.

Undersøgelsen viser endvidere, at af de 1,8 millioner kundekonti, som er forberedt til mobile tjenester, findes næsten halvdelen, nemlig 872.000, i Skandinavien. Også Tyskland og England ligger langt fremme på mobilbank området. - Udviklingen inden for trådløs teknologi skaber en hurtig udvikling i distributionen af finansielle tjenester via mobiltelefoner og håndholdte computere, siger analytiker Barbara Blesio fra IDC.

IDC peger dog på, at bankerne - for at følge med - hele tiden må være på forkant med udviklingen. Det skyldes, at markedet for mobile tjenester ændres hurtigt i takt med, at nye tjenester introduceres. Bankerne skal således være villig til konstant at investere i og udnytte ny teknologi.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs