MediaWatch

Skandinavien fører i mobilbanker

Oplysningerne kommer fra en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet IDC og viser, at mobile forretningsområder har topprioritet hos de skandinaviske banker, og at investeringerne vil vokse129 procent fra 1999 til 2003. Det skriver computersweden.se.

Undersøgelsen viser endvidere, at af de 1,8 millioner kundekonti, som er forberedt til mobile tjenester, findes næsten halvdelen, nemlig 872.000, i Skandinavien. Også Tyskland og England ligger langt fremme på mobilbank området. - Udviklingen inden for trådløs teknologi skaber en hurtig udvikling i distributionen af finansielle tjenester via mobiltelefoner og håndholdte computere, siger analytiker Barbara Blesio fra IDC.

IDC peger dog på, at bankerne - for at følge med - hele tiden må være på forkant med udviklingen. Det skyldes, at markedet for mobile tjenester ændres hurtigt i takt med, at nye tjenester introduceres. Bankerne skal således være villig til konstant at investere i og udnytte ny teknologi.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs