MediaWatch

LO: Drop finansiering af DR

LO's kulturelle vismandsråd, som forfatteren Carsten Jensen og filmmanden Erik Clausen er formænd for, retter i en rapport, som offentliggøres onsdag, en skarp kritik mod Danmarks Radio.

Rådet, der blev nedsat for at puste liv i samfundsdebatten, mener, at kvaliteten af programmerne er så dårlig, at det bør overvejes at stoppe finansieringen af DR et år eller to, skriver Jyllands-Posten.

Rådet skriver i sin rapport, at licenspengene kan dirigeres et andet sted hen og DR kan få lov til at klare sig på kommercielle præmisser, der spiller så stor en rolle i ledelsens og medarbejdernes forestillingsverden. Rådet mener, at DR satser forkert ved at benytte en "kommerciel logik", hvor høje seertal er afgørende.

Årsagen til LO's initiativ er, at kulturtilbud og deltagelse i kulturelle aktiviteter kommer til at spille en større og større rolle i menneskers liv. Kulturlivets kvaliteter og kreative kompetencer kan få afgørende betydning for udviklingen af vore arbejdspladser ifølge LO.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs