MediaWatch

LO: Drop finansiering af DR

LO's kulturelle vismandsråd, som forfatteren Carsten Jensen og filmmanden Erik Clausen er formænd for, retter i en rapport, som offentliggøres onsdag, en skarp kritik mod Danmarks Radio.

Rådet, der blev nedsat for at puste liv i samfundsdebatten, mener, at kvaliteten af programmerne er så dårlig, at det bør overvejes at stoppe finansieringen af DR et år eller to, skriver Jyllands-Posten.

Rådet skriver i sin rapport, at licenspengene kan dirigeres et andet sted hen og DR kan få lov til at klare sig på kommercielle præmisser, der spiller så stor en rolle i ledelsens og medarbejdernes forestillingsverden. Rådet mener, at DR satser forkert ved at benytte en "kommerciel logik", hvor høje seertal er afgørende.

Årsagen til LO's initiativ er, at kulturtilbud og deltagelse i kulturelle aktiviteter kommer til at spille en større og større rolle i menneskers liv. Kulturlivets kvaliteter og kreative kompetencer kan få afgørende betydning for udviklingen af vore arbejdspladser ifølge LO.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs