MediaWatch

LO: Drop finansiering af DR

LO's kulturelle vismandsråd, som forfatteren Carsten Jensen og filmmanden Erik Clausen er formænd for, retter i en rapport, som offentliggøres onsdag, en skarp kritik mod Danmarks Radio.

Rådet, der blev nedsat for at puste liv i samfundsdebatten, mener, at kvaliteten af programmerne er så dårlig, at det bør overvejes at stoppe finansieringen af DR et år eller to, skriver Jyllands-Posten.

Rådet skriver i sin rapport, at licenspengene kan dirigeres et andet sted hen og DR kan få lov til at klare sig på kommercielle præmisser, der spiller så stor en rolle i ledelsens og medarbejdernes forestillingsverden. Rådet mener, at DR satser forkert ved at benytte en "kommerciel logik", hvor høje seertal er afgørende.

Årsagen til LO's initiativ er, at kulturtilbud og deltagelse i kulturelle aktiviteter kommer til at spille en større og større rolle i menneskers liv. Kulturlivets kvaliteter og kreative kompetencer kan få afgørende betydning for udviklingen af vore arbejdspladser ifølge LO.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs