MediaWatch

UK førende indenfor interaktivt TV

Ifølge en rapport udarbejdet af analysevirksomheden IDC vil hen ved fire millioner husstande i Storbritannien med årets udgang være i besiddelse af interaktivt TV. Dermed slås det fast, at Storbritannien er verdens førende indenfor området, skriver ZDNet.

Rapporten konkluderer, at mens interaktivt TV har haft en træg start i andre lande, har situationen været omvendt i Storbritannien, hvor teknologien har oplevet et decideret boom. Visse eksperter anser interaktivt TV, som den teknologi, der kan åbne op for Internettet til de husstande, der ikke er i besiddelse af en PC.

De interaktive services udbydes af kabelselskaber som Telewest og ntl. OpenTV, der er Sky's flagskib, er dog klart den største udbyder med konkurrenten ONdigital et stykke bagud.

Ifølge Jason Armitage, analytiker hos IDC, er indhold nøgleordet, for at sikre at interaktivt TV når ud til hele markedet. Det er nødvendigt, at indholdet kan retfærdiggøre det månedlige gebyr, forklarer Armitage. Han fremhæver i den forbindelse Sky's model, der har samlet sine interaktive services. Denne model bliver nu adopteret i resten af verden.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs