MediaWatch

UK førende indenfor interaktivt TV

Ifølge en rapport udarbejdet af analysevirksomheden IDC vil hen ved fire millioner husstande i Storbritannien med årets udgang være i besiddelse af interaktivt TV. Dermed slås det fast, at Storbritannien er verdens førende indenfor området, skriver ZDNet.

Rapporten konkluderer, at mens interaktivt TV har haft en træg start i andre lande, har situationen været omvendt i Storbritannien, hvor teknologien har oplevet et decideret boom. Visse eksperter anser interaktivt TV, som den teknologi, der kan åbne op for Internettet til de husstande, der ikke er i besiddelse af en PC.

De interaktive services udbydes af kabelselskaber som Telewest og ntl. OpenTV, der er Sky's flagskib, er dog klart den største udbyder med konkurrenten ONdigital et stykke bagud.

Ifølge Jason Armitage, analytiker hos IDC, er indhold nøgleordet, for at sikre at interaktivt TV når ud til hele markedet. Det er nødvendigt, at indholdet kan retfærdiggøre det månedlige gebyr, forklarer Armitage. Han fremhæver i den forbindelse Sky's model, der har samlet sine interaktive services. Denne model bliver nu adopteret i resten af verden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs