MediaWatch

UK førende indenfor interaktivt TV

Ifølge en rapport udarbejdet af analysevirksomheden IDC vil hen ved fire millioner husstande i Storbritannien med årets udgang være i besiddelse af interaktivt TV. Dermed slås det fast, at Storbritannien er verdens førende indenfor området, skriver ZDNet.

Rapporten konkluderer, at mens interaktivt TV har haft en træg start i andre lande, har situationen været omvendt i Storbritannien, hvor teknologien har oplevet et decideret boom. Visse eksperter anser interaktivt TV, som den teknologi, der kan åbne op for Internettet til de husstande, der ikke er i besiddelse af en PC.

De interaktive services udbydes af kabelselskaber som Telewest og ntl. OpenTV, der er Sky's flagskib, er dog klart den største udbyder med konkurrenten ONdigital et stykke bagud.

Ifølge Jason Armitage, analytiker hos IDC, er indhold nøgleordet, for at sikre at interaktivt TV når ud til hele markedet. Det er nødvendigt, at indholdet kan retfærdiggøre det månedlige gebyr, forklarer Armitage. Han fremhæver i den forbindelse Sky's model, der har samlet sine interaktive services. Denne model bliver nu adopteret i resten af verden.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs