MediaWatch

Internettet under forandring

Arun Natravali, der er leder af Lucent Technologies verdenskendte forskningsvirksomhed Bell Labs, forudser drastiske ændringer i den måde, hvorpå global kommunikation vil finde sted i fremtiden:

- Jorden vil blive omsluttet af et mega-netværk bestående af utallige netværk, som tilsammen vil give ubegrænsede tilslutningsmuligheder i en løsning med enorm båndbredde. Til dette mega-netværk vil der være tilsluttet et endeløst antal sensorer og andre kommunikationsenheder, som vil kunne give os information om stort set alt af betydning for vores liv.

Termostater, trykmålere, forureningsmålere, kameraer og alarmsystemer vil blive tilsluttet over alt og give os som mennesker eller automatiske overvågningssystemer mulighed for at følge med i alt.

Internettet vil blive ændret til et højintelligent netværk, som vil kunne forstå alle sprog, og som kan finde ønskede informationer og services selv ud fra meget løse oplysninger eller ideer fra brugerne. Udviklingen inden for sprogbehandling vil også betyde, at telefonsamtaler vil kunne oversættes simultant, så sprogbarrierer bliver fjernet.

Det kommende højintelligente netværk vil også ændre den måde, virksomheder arbejder på. De vil blive virtuelle med medarbejdere og afdelinger spredt over alt, men bundet sammen via netværket, så den fysiske afstand er uden betydning.

- Men det er vigtigt hele tiden at huske på, at det hverken er båndbredde eller høj "intelligens" i netværket, der bliver den afgørende faktor i udviklingen. Der er de services, som vil blive stillet til rådighed, der vil føre til succesen for det kommende mega-netværk, slutter Arun Natravali.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs