MediaWatch

Internettet under forandring

Arun Natravali, der er leder af Lucent Technologies verdenskendte forskningsvirksomhed Bell Labs, forudser drastiske ændringer i den måde, hvorpå global kommunikation vil finde sted i fremtiden:

- Jorden vil blive omsluttet af et mega-netværk bestående af utallige netværk, som tilsammen vil give ubegrænsede tilslutningsmuligheder i en løsning med enorm båndbredde. Til dette mega-netværk vil der være tilsluttet et endeløst antal sensorer og andre kommunikationsenheder, som vil kunne give os information om stort set alt af betydning for vores liv.

Termostater, trykmålere, forureningsmålere, kameraer og alarmsystemer vil blive tilsluttet over alt og give os som mennesker eller automatiske overvågningssystemer mulighed for at følge med i alt.

Internettet vil blive ændret til et højintelligent netværk, som vil kunne forstå alle sprog, og som kan finde ønskede informationer og services selv ud fra meget løse oplysninger eller ideer fra brugerne. Udviklingen inden for sprogbehandling vil også betyde, at telefonsamtaler vil kunne oversættes simultant, så sprogbarrierer bliver fjernet.

Det kommende højintelligente netværk vil også ændre den måde, virksomheder arbejder på. De vil blive virtuelle med medarbejdere og afdelinger spredt over alt, men bundet sammen via netværket, så den fysiske afstand er uden betydning.

- Men det er vigtigt hele tiden at huske på, at det hverken er båndbredde eller høj "intelligens" i netværket, der bliver den afgørende faktor i udviklingen. Der er de services, som vil blive stillet til rådighed, der vil føre til succesen for det kommende mega-netværk, slutter Arun Natravali.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs