MediaWatch

Banker kritiseres for snyd på nettet

God markedsføringsskik er en by i cyberspace. I hvert fald når det gælder bankernes reklame på internettet for deres ydelser. Bankkunderne møder nemlig ofte en jævn strøm af forkerte, vildledende og i værste fald lovstridige oplysninger, når de klikker sig vej gennem bankernes lokkende hjemmesider, skriver Aktuelt.

Det viser en ny undersøgelser fra mybanker.dk, der er en uvildig rådgivningsvirksomhed, der hjælper forbrugerne med at sammenligne de mange informationer om priser og rentesatser, der findes på det finansielle marked.

Ifølge direktør i mybanker.dk, Elisabeth Arendt, hører det til sjældenhederne, at finde banker der ikke i en eller anden forstand vildleder kunderne på Internettet. Fx omdøber bankerne deres gebyrer for at fremstå billigere end deres konkurrenter.

Elisabeth Arendt oplyser, at den eneste måde at gribe ind over for bankerne er at melde dem til politiet. Men det er noget hun ikke selv ville turde, da hun hævder, at en banks hold af jurister vil "køre én fuldstændig i sænk".

Tina Füssel, kontorchef i juridisk afdeling hos bankernes brancheorganisation Finansrådet, er forbløffet over den voldsomme kritik. Hun understreger, at Finansrådet helt klart går ind for gennemsigtighed i bankernes markedsføring på Internettet, og at bankernes oplysninger selvfølgelig skal være korrekte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs