MediaWatch

Telia tilbudt 5 mia. for kabel-TV

Planerne om et frasalg af Telia's kabelselskab opstod allerede i forbindelse med fusionsforhandlingerne med Telenor sidste efterår og skulle være et middel mod at få EU's konkurrencemyndigheder på nakken.

Selvom fusionen faldt til jorden, har Telia holdt fast i tanken om enten at sælge eller at børsnotere kabel-TV selskabet, skriver Dagens Industri.

Nu har et af verdens største venture selskaber, amerikanske Hicks Muse, Tate and Furst, budt fem milliarder svenske kroner, hvilket er tre milliarder under de otte milliarder svenske kroner, som Telia havde håbet at kunne få.

Alligevel vurderer Dagens Industri, at Telia måske ender med at tage imod tilbudet med henblik på at få en hurtig handel gennemført. Telia's konstituerede koncernchef Marianne Nivert har ikke ønsket at udtale sig om sagen.

Så sent som i foråret blev Telia tilbudt 20 milliarder svenske kroner i aktier fra det hollandske kabel-TV selskab UPC, men under forhandlingerne tabte UPC 75 procent af sin markedsværdi, og forhandlingerne blev efterfølgende afbrudt.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs