MediaWatch

Retssager om museskader

Sagerne anlægges ved byretten ud fra de almindelige erstatningsretslige regler med påstand om, at arbejdsgiverne på et eller flere centrale punkter har overtrådt arbejdsmiljøloven.

Det drejer sig både om arbejdsmiljølovens bestemmelser vedrørende arbejdets organisering og arbejdspladsens indretning.

Vinder Teknisk Landsforbund sagerne ved byretten, vil det umiddelbart få det resultat, at de pågældende teknikere får en økonomisk kompensation for de påførte skader, herunder ménerstatning og erstatning for tab af arbejdsevne.

Ifølge Hans Ove Mertz, formand for Teknisk Landsforbunds Teknologi- og Arbejdsmiljøudvalg, er hensigten med erstatningssagerne, at de skal sende et signal til arbejdsgivere om at tage teknikernes arbejdsmil-jøproblemer alvorligt.

Så alvorligt, at de får taget hul på at ændre de teknikeres arbejdsvilkår der i øjeblikket arbejder alt for intensivt med CAD og mus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs