MediaWatch

NRK planlægger massefyring

Ifølge NRK's bestyrelsesmedlem Christian Thommesen, der er favorit til at overtage posten som kringkastningchef fra den afgående Einar Førde, må den norske kanal i de kommende år indstille sig på en solid slankekur, skriver Dagens Næringsliv.

Thommesen, der gæstetalte på Norsk Journalistlags klubber i NRK årsmøde, sendte chokbølger gennem forsamlingen med sin bebudede strategi. En nedskæring på 300 årsværk er ifølge Thommesen blot begyndelsen på en omfattende reorganisering af kanalen. I løbet af få år må omkring 1000 medarbejdere således forvente at modtage en fyreseddel.

Hvis kanalen i den forestående periode formår at få vendt udviklingen i positiv retning, vil der være mulighed for at erstatte de fyrede medarbejdere med nogle hundrede nye. I fald det modsatte er tilfældet, risikerer kanalen en halvering i dets seerandel fra godt 40 procent i dag til 20 procent. Skulle dette ske, ser man sig ifølge Thommesen nødsaget til at opsige yderligere 1000 medarbejdere.

Thommesen vedgik, at pespektiverne ved at stå foran sådanne nedskæringer uden samtidig at have en vision for fremtiden var skræmmende.

Han præsenterede herefter hjørnestenen i den nye ledelses strategi for kanalen og lagde i den forbindelse vægt på den digitale udfordring.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs