MediaWatch

Merkantildata lider tab

Merkantildata meddeler, at det samlede tab før skat for tredje kvartal blev på 254 millioner norske kroner. Dermed har selskabet tabt i alt 732 millioner kroner i årets første ni måneder. Totalomsætningen er dog steget syv procent og ligger nu tæt på to milliarder kroner, skriver Dagens Industri.

På trods af, at nedgangstakten synes at have aftaget, så taber selskabet stadig op imod syv millioner kroner hver måned alene i Sverige. Og i det netop afsluttede kvartal er det således blevet til et samlet tab på godt 20 millioner kroner.

Masseopsigelser og kundefrafald har præget året i den svenske del af selskabet. Således har 300 medarbejdere sagt op og dermed er den svenske medarbejderstab nu reduceret til 750.

Indeholdt i det samlede tab er en engangspost på 184 millioner kroner, der tilskrives omkostninger forbundet med reorganiseringen af selskabet. Hertil siger økonomidirektør Svein Hov Skjelle, at trods det, det er Danmark og Norge, der står for den største del af disse omkostninger, så belastes det månedlige svenske tab yderligere af dette.

Det dårlige resultat har samtidig skabt en dominerende goodwillpost. Denne er opgjort til 6,1 milliarder kroner, svarende til 78 procent af egenkapitalen. Fortsætter denne tendens, er selskabets egenkapital, ifølge Skjelle, væk i løbet af to år.

Goodwillsafskrivningerne forventes, at belaste selskabet årsresultaterne i de næste 20 år med omkring 300 millioner kroner årligt.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs