Chefer udsatte i Den Ny Økonomi

MediaWatch

Ikke engang lederne og bestyrelserne i de store virksomheder - der er godt 4.400 med 200 ansatte og derover - kan købe til kompetencen. Det siger Bo Bache, nordeuropæisk direktør for SPSS, i en kommentar til analysen.

Analysen "Ledelse i den ny økonomi" danner fundament for det første seminar i Danmark om emnet, nemlig Kundecentreret ledelse i den nye økonomi. Den holdes på Hotel d'Angleterre 9. november og gennemgår aspekter, fra headhunting af nye ledere til implementering af e-business begrebet.

- Der har i ledelsesmiljøet været diskussion om, hvorvidt den ny økonomi er varm luft i forhold til den gamle, der er baseret på besiddelse af fysiske værdier, altså mursten og mørtel. Men uanset man kan lide det eller ej, er det helt nye begreber, der vinder frem. Man kan se det i erhvervsgiganten A.P. Møller, der internt har formået at fastholde sin attraktion som arbejdsplads, og man oplever en nærmest kultagtig status for discountkæden Fakta, der har fattet essensen i den ny økonomi: Værdierne er indarbejdet i virksomheds- eller varenavnet. Samtidig er disse vindervirksomheder gået over til at styre hovedparten af deres forretninger elektronisk. Det øger deres konkurrenceevne og får transaktions- og informationsomkostningerne til at falde, siger Bo Bache.

Han konstaterer, at det i fremtiden er kunderne, der bliver jægerne, og det er op til virksomhederne at skabe jagtmarker, der kan brandes. det er en af problemstillingerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter