MediaWatch

Hjemme-PC rapport endelig færdig

Betænkningen fra udvalget vedrørende beskatningen af pc-hjemmearbejdspladser omhandler de skattemæssige problemstillinger, der er opstået som følge af skattefriheden for den private brug af en arbejdsgiverbetalt hjemme-pc.

I betænkningen redegøres der for de gældende regler for beskatning af en arbejdsgiverbetalt hjemme-pc, fri telefon og datakommunikation, samt de såkaldte hjemme-pc-ordninger (bruttotrækordninger).

Men rapporten rummer ikke nogen klare anbefalinger, hvilket vækker underen. Til Børsen siger Kim Wolters, der er ansvarlig for WM-datas hjemme-PC-forretningsdel, der omsætter for over 400 millioner kroner:

- Det er trist, at der ikke er en endelig afklaring af, hvordan især den offentlige sektor stilles i spørgsmålet om lønreduktion. For det var faktisk grunden til, at dette arbejde blev sat i gang, siger.

I betænkningen anvises en række mulige beskatningsregler vedrørende PC-hjemmeordninger, og det illustreres, hvordan de forskellige beskatningsregler kan kombineres til en samlet model. Ligesom betænkningen beskriver en model, hvor beskatningen af arbejdsgivertilvejebragt hjemme-pc, telefon og datakommunikation er integreret.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs