MediaWatch

AC Nielsen skal måle internetvaner

Danske Reklamebureauers Brancheforening (DRB) har udvalgt AC Nielsen PC-metersystem til fremover at udgøre det officielle DRB-system. Systemet hedder Nielsen//NetRatings og er baseret på et samarbejde mellem NetRatings og AC Nielsen.

PC-meteret er et system til måling af internetadfærd, hvor et deltagerpanel rekrutteret via telefoninterviews får tilsendt et stykke software, der når det er installeret på deltagerens PC, måler al trafik på Internettet. De registrerede data sendes løbende til Nielsen//NetRatings hvor de bearbejdes offentliggøres. Paneldeltagerne består af 3.500 personer. PC-meter data'erne giver adgang til oplysninger omkring demografi for alle websites og trafikken på de enkelte sites.

I forbindelse med trafiktal er der oplysninger om både antal eksponeringer, unikke brugere og dækning for hver enkelt site. Der vil være mulighed for at teste dobbeltdækning og der vil også være et reklamemodul.

Generelt medfører systemet, at planlægningen på Internettet nu kan kvantificeres væsentligt mere og effektivt end der tidligere har været mulighed for. Adgangen til data om dobbeltdækning giver mulighed for at teste medieplanerne på historiske data, således at det er muligt at sandsynliggøre, hvor stor en nettodækning, der kan opnås.

Eftersom alle data er baseret på samme målemetode er tallene sammenlignelige. Det åbner mulighed for sammenligning af trafiktal, demografiske data og dækning på tværs af sites.

Systemet har dog en svaghed i, at det kun er udviklet til hjemmebrug. Der mangler stadig et arbejdspanel, der kan implementeres på arbejdspladser og registrere internetbrugen på arbejdsmarkedet.

Et andet problem ved systemet er at den relativt lille panelstørrelse gør det usikkert at drage konklusioner på grundlag af de indsamlede data.

OMD har allerede taget systemet i brug, men har valgt at teste det grundigt inden der drages konklusioner på baggrund af det.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs