MediaWatch

Telia opgiver polsk UMTS

Netia Holdings, fastlinjeselskabet der for 48 procents vedkommende er ejet af Telia, har meddelt, at det ikke ønsker at byde på de polske licenser. Selskabet lister blandt andet en for høj pris per licens, samt utilstrækkelig information om interconnections afgifterne og roaming til de eksisterende anden generations netværk, skriver Financial Times.

Selskabet er samtidig utilfreds med, at det polske kommunikationsministerium har valgt at udbyde fem licenser fremfor fire. Beslutningen leverer endnu et slag mod den politisk sensitive auktion.

Netias beslutning om at forlade auktionen, efterlader en beskeden gruppe af bydere til de udbudte licenser. Blandt de selskaber der indtil nu har købt tilbudsdokumenter er det Hong Kong baserede konglomerat Hutchinson Whampoa, finske Sonera samt det spanske teleselskab Telefónica. Ingen af disse har dog endnu formelt tilsluttet sig til at budrunden.

Ifølge Przemyslaw Sypniewski, talsmand for det polske kommunikationsministerium, beklager man Netias beslutning om at forlade auktionen, men fastholder at man vil gennemføre auktionen som hidtil planlagt.

Den polske regering siger, at den vil overveje en opgivelse af solavekslen, men at det vil fastholde sin position i forbindelse med roamingen.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs