EU jagter telemonopolerne

MediaWatch

Politikerne i Europa-Parlamentet og embedsmændene i EU-Kommissionen håber at slå hastighedsrekord, hvis parlamentet torsdag siger god for et hastebehandlet lovforslag, der skal sikre europæiske forbrugere og små-virksomheder billigere adgang til Internet og telefoni ved at fjerne den sidste alvorlige forhindring for fri konkurrence på europæiske marked for telekommunikation. Det skriver Jyllands-Posten.

Det handler om det såkaldte rå kobber, som EU-Kommissionen mener, at de europæiske telefoniselskaber har benyttet til at sikre sig selv kunstige høje priser på telefoni og adgang til Internettet. Det rå kobber er en del af telefonnettet, som de gamle etablerede telefoniselskaber stadig har, og som de ikke deler på lige fod med deres konkurrenter.

Det skal de nu tvinges til ved hjælp af et nyt lovforslag, som EU-Kommissionen håber kan træde i kraft 1. januar 2001.

EU's kommissær for telekommunikation, finnen Erkki Liikanen, sagde onsdag under et pressemøde i Europa-Parlamentet i Strasbourg, at det rå kobber er blevet så vigtigt, fordi det udgør nøglen til adgangen til Internettet. Derfor opfattes i EU-Kommissionen adgangen til rå kobber som midlet til at slå hul på telefonmonopolerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også