MediaWatch

Terra-Lycos bliver fjerdestørst

Giganthandlen mellem Internet adgangs udbyderen Terra Networks, der kontrolleres af Spaniens største teleselskab Telefónica og Lycos er ifølge eksperter tæt på at være en realitet. Det skriver Reuters.

Det spanske selskabs aktionærer vil ifølge analytikere på et ekstraordinært møde fredag stemme for fusionen, der dermed bringer selskabet op blandt de allerstørste aktører på verdensplan. CMGI har allerede givet sit samtykke til fusionen i starten af denne måned.

Målt på "market capitalisation" vil det nye selskab, Terra-Lycos, indtage en position som verdens fjerdestørste internetbaserede selskab, kun overgået af amerikanske America Online og Yahoo! samt tyske T-Online. På brugersiden vil selskabet, der ifølge eget udsagn har 61 millioner unikke brugere, fremover rangere som verdens tredjestørste. America Online og Yahoo! vil fortsat være større, men softwaregiganten Microsoft vil blive skubbet ned på fjerdepladsen.

Blandt selskabets strategiske partnere vil være den tyske mediegruppe Bertelsmann, der planlægger at sælge sine produkter via den nye portal.
Terra-Lycos vil hovedsagligt hente sine fremtidige indtægter i form af reklame samt e-handel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs