MediaWatch

Terra-Lycos bliver fjerdestørst

Giganthandlen mellem Internet adgangs udbyderen Terra Networks, der kontrolleres af Spaniens største teleselskab Telefónica og Lycos er ifølge eksperter tæt på at være en realitet. Det skriver Reuters.

Det spanske selskabs aktionærer vil ifølge analytikere på et ekstraordinært møde fredag stemme for fusionen, der dermed bringer selskabet op blandt de allerstørste aktører på verdensplan. CMGI har allerede givet sit samtykke til fusionen i starten af denne måned.

Målt på "market capitalisation" vil det nye selskab, Terra-Lycos, indtage en position som verdens fjerdestørste internetbaserede selskab, kun overgået af amerikanske America Online og Yahoo! samt tyske T-Online. På brugersiden vil selskabet, der ifølge eget udsagn har 61 millioner unikke brugere, fremover rangere som verdens tredjestørste. America Online og Yahoo! vil fortsat være større, men softwaregiganten Microsoft vil blive skubbet ned på fjerdepladsen.

Blandt selskabets strategiske partnere vil være den tyske mediegruppe Bertelsmann, der planlægger at sælge sine produkter via den nye portal.
Terra-Lycos vil hovedsagligt hente sine fremtidige indtægter i form af reklame samt e-handel.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs