MediaWatch

Elendig webstreaming

Keynote Systems et konsulentfirma der har specialiseret sig i at måle kvaliteten af Internet udsendelser, har udviklet et måleindeks til en undersøgelse, der måler kvaliteten af lyd- og video streaming på 20 populære websites. Den gennemsnitlige score for de 20 websites blev på sølle 1,87 point ud af 10 mulige point, hvor 10 svarer til DVD lyd- og billedkvalitet, skriver ZDNet.

Det betyder ganske enkelt, at kvaliteten af både lyd og billede er ringe. Billederne er ujævne og internetsurferne vil ikke se film og TV i den kornede kvalitet, siger Martin Marshall, analytiker fra det teknologiske analysebureau Zona Research i Silicon Valley.

Den website, der fik den højeste score, var MTV Interactive, der opnåede 3,46 point ud af de 10 mulige. Derefter kom Barnesandnoble.com, der også fik pæne point for sin audio e-handel. Dernæst følger WUSL-FM 99 i Philadelphia for sin radiostreaming og CNBC.com for sin finansradio.

Keynote indrømmer, at pointskalaen er hård overfor Web broadcasterne, men fastholder, at kvaliteten er for dårlig. Der var eksempler på at videoklip maksimalt kunne fylde en kvart computerskærm og standsede på må og få uden at pauseknappen blev aktiveret.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs