MediaWatch

Kulturministeren modsiger sig selv

I morgen onsdag må kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) forklare Folketinget, hvorfor TV 2 får 60 millioner kroner ekstra, hvis det ikke er som kompensation for et forbud mod børnereklamer. For Gerner Nielsen har tilsyneladende givet modstridende oplysninger. Det skriver Berlingske Tidende.

Det får nu Venstres medieordfører, Jens Rohde, til at kræve svar på, hvorfor TV 2 får 60 millioner kroner som kompensation for forbud mod børnereklamer, der aldrig blev til noget.

Yderligere ønsker Jens Rohde svar på, hvorfor kulturministeren benægter, at de 60 millioner kroner var ment som kompensation til TV2, når hun selv i et brev til TV2s bestyrelsesformand Jens Bilgrav-Nielsen den 31. marts under hånden lovede, at det ekstraordinære tilskud til TV2 var kompensation for det indtægtstab, som stationen skønnedes at lide såfremt kulturministeren ville komme igennem med sine hensigter om at forbyde børnereklamer.

Forbudet mod børnereklamer blev aldrig til noget. Efter længere tids forhandlinger mellem Kulturministeriet og TV 2 lykkedes det i begyndelsen af denne måned at nå frem til et forslag om selvregulering af børnereklamer, der dermed overflødiggjorde et forbud mod børnereklamer. Men selv om kulturministeren ikke fik gennemført forbudet vil TV 2 alligevel opretholde kompensationen på 60 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs