MediaWatch

Ericsson nedgraderes

Op imod et dusin analytikere har ovenpå svenske Ericssons nedjusterede forventninger for årsresultatet valgt at nedgradere deres anbefaling af selskabet, skriver CNET.

Selv om selskabet fredag kunne meddele, at det samlede salg for 2000 ville nå en stigning på godt 25 procent, så var dette stadig under analytikernes og ledelsens egne forventninger. Reaktionen kunne aflæses i mandagens handel, hvor Ericsson-aktien i de tidlige handelstimer ramte et nyt 52 ugers laveste i kurs 11,44 dollar.

Aktien hentede dog noget af det tabte ind igen og sluttede dagen i kurs 11,88. Dermed har aktien tabt 20,68 procentpoint i indeværende måned alene og 28,45 procentpoint set over hele året.

Baseret på sidste uges nedjustering, der ifølge Ericsson blandt andet skyldes konkurrenternes tilsvarende fremgang, har så anerkendte selskaber som Salomon Smith Barney, Lehman Brothers, J. P. Morgan nedgraderet deres anbefalinger af selskabet.

Også Deutsche Bank, Credit Lyonnais og First Union Securities er blandt dem, der har valgt at nedjustere forventningerne til det svenske selskab.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs