MediaWatch

Nye mobile computerhybrider

De to største producenter af håndholdte computere mobiliserer ressourcerne til at penetrere markedet for det mobile Internet. Palm, der er verdens største producent af håndholdte computere, indledte forrige måned et samarbejde med Motorola, der er verdens næststørste producent af mobiltelefoner, om at udvikle en co-brandet hybrid mellem en mobiltelefon og en håndholdt computer.

Der er tale om en tri-band GSM mobiltelefon med farvedisplay som er GPRS-kompatibel. Den nye fælles smartphone vil have indbygget samme egenskaber som en mobiltelefon med en håndholdt computers funktionaliteter.

Også Handspring, der er et af Palm's nærmeste konkurrenter, har netop offentliggjort, at man fra november vil lancere ekstraudstyr eller såkaldt periferudstyr, som kan tilkobles den håndholdte så den fungere som en mobiltelefon.

Begge producenters strategiske træk skyldes forventninger om at få del i det fremtidige marked for det mobile Internet, som ventes en høj vækst i takt med indførelsen af tredje generations mobiltelefoni. Tredje generations mobiltelefoni med høj hastighed og always-on funktioner forventes at medføre et boom i brugen af mobile tjenester og løsninger til ledelse og administration i virksomheder.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under artikler

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs