MediaWatch

Svag dansk venture kapital

Nye tal fra den europæiske venture kapital forening EVCA, viser at de danske venture kapital investeringer i 1999 udgjorde 863 millioner kroner ud af det samlede europæiske venture kapital marked på 25 milliarder euro (cirka 187 milliarder kroner).

I modsætning hertil investerede for eksempel de svenske venture kapitalister over 11 milliarder svenske kroner i 1999. Det skriver Børsen.

Tallene viser, at det danske venture kapital marked fortsat ikke er på højde med de lande, som vi typisk sammenligner os med i Europa. Af den samlede investeringsmængde i 1999 på 25 milliarder euro stod engelske selskaber for næsten halvdelen, nemlig 11,5 milliarder euro, mens Tyskland stod for 3,2 milliarder og euro og Frankrig for 1,8 milliarder euro.

USA er dog fortsat langt foran Europa - og de amerikanske venture kapitalister er bedre til at tjene penge end deres europæiske kolleger. Siden 1992 har der således været en årlig forrentning på 10 procent for de europæiske investeringer, mens forrentningen for den investerede kapital i USA har været på 37 procent i samme periode.

Flere analytikere peger på, at trådløs kommunikation vil udgøre et af de store vækstområder for venture investeringer de kommende år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs