MediaWatch

Ericsson satser på GPRS-telefoner

Samtidig med at Ericssons administrerende direktør Kurt Hellström pryder sig med, at koncernens regnskab for fjerde kvartal udviser et overskud for mobiltelefon-delen, meddeler Ericsson, at man vil indstille produktionen af den prestigefyldte T36, skriver Vision. Mobiltelefonen T36 blev i maj måned præsenteret som verdens første mobiltelefon, der benytter radiobølgeteknologien Bluetooth til trådløs overførsel af data - for eksempel til en bærbar computer.

Årsagen er angiveligt, at markedslevetiden for T36 forventes at være for kort. I stedet vil Ericsson fokusere på at udvikle mobiltelefoner, som er kompatible med højhastighedsteknologien GPRS (General Packet Radio System), oplyser markedsdirektør Jan Ahrenbring. For Ericssons vedkommende kommer det til at dreje sig om modellen R520, samt en række øvrige modeller, der endnu ikke er udviklet.

Ifølge Tele Danmark er det i dag muligt at sende og modtage data via mobiltelefoner med en hastighed på op til 38,4 kilobit per sekund. I andet halvår 2000 vil Tele Danmark Mobil sætte hastigheden yderligere op, så det bliver muligt at sende og modtage data med hastigheder på op til 57,6 kilobit per sekund.

Tele Danmark forventer at øge hastigheden yderligere i begyndelsen af 2001, hvor man vil installere GPRS-teknologien. Med den nye teknologi bliver det muligt at sende og modtage data med hastigheder på op til 115 kilobit per sekund, svarende til maksimumydelsen for en stationær dobbelt ISDN-forbindelse. Den nye GPRS teknologi forudsætter, at de nuværende mobiltelefoner udskiftes.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs