Ericsson satser på GPRS-telefoner

MediaWatch

Samtidig med at Ericssons administrerende direktør Kurt Hellström pryder sig med, at koncernens regnskab for fjerde kvartal udviser et overskud for mobiltelefon-delen, meddeler Ericsson, at man vil indstille produktionen af den prestigefyldte T36, skriver Vision. Mobiltelefonen T36 blev i maj måned præsenteret som verdens første mobiltelefon, der benytter radiobølgeteknologien Bluetooth til trådløs overførsel af data - for eksempel til en bærbar computer.

Årsagen er angiveligt, at markedslevetiden for T36 forventes at være for kort. I stedet vil Ericsson fokusere på at udvikle mobiltelefoner, som er kompatible med højhastighedsteknologien GPRS (General Packet Radio System), oplyser markedsdirektør Jan Ahrenbring. For Ericssons vedkommende kommer det til at dreje sig om modellen R520, samt en række øvrige modeller, der endnu ikke er udviklet.

Ifølge Tele Danmark er det i dag muligt at sende og modtage data via mobiltelefoner med en hastighed på op til 38,4 kilobit per sekund. I andet halvår 2000 vil Tele Danmark Mobil sætte hastigheden yderligere op, så det bliver muligt at sende og modtage data med hastigheder på op til 57,6 kilobit per sekund.

Tele Danmark forventer at øge hastigheden yderligere i begyndelsen af 2001, hvor man vil installere GPRS-teknologien. Med den nye teknologi bliver det muligt at sende og modtage data med hastigheder på op til 115 kilobit per sekund, svarende til maksimumydelsen for en stationær dobbelt ISDN-forbindelse. Den nye GPRS teknologi forudsætter, at de nuværende mobiltelefoner udskiftes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også