MediaWatch

Set-top bokse revolutionerer TV-sening

Digitale videooptagere eller PVR (Personal Video Recorder) rummer mulighed for at pause og spole frem og tilbage i live TV. Det betyder, at man kan pause nyhederne eller en fodboldkamp for at gå i køkkenet eller stoppe, hvis telefonen ringer, hvorefter man kan "indhente" det forsømte ved at spole frem igen.

Derudover består systemet af en udvidet on-screen programguide med søgefunktioner i stil med f.eks. Selector, men det mest unikke ved systemet er nok dets evne til at lære, hvilke programtyper eller specifikke programmer seeren foretrækker og derefter automatisk foreslå dem eller sågar optage dem.

Den digitale videooptager har været på markedet i USA siden 31. marts sidste år, men holdt først sit indtog i Europa 1. oktober, ikke overraskende i England. Det amerikanske selskab TiVo, der var de første der tilbød denne service i USA, har valgt også at være de første der introducerer teknologien i Europa.

Der er ingen tvivl om at vi på et tidspunkt får samme muligheder i Danmark, men taget vores størrelse i betragtning, vil det ikke være som et af de første markeder, da arbejdet med programplanerne stort set er det samme uanset om potentialet er 5 mio. eller 60 mio. mennesker.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under MediaRatings.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs