MediaWatch

Ericsson outsourcer til fjernlande

Verdens tredjestørste producent af mobiltelefoner, Ericsson, har ikke formået at forbedre mobiltelefondivisionens økonomi. Alene i tredje kvartal er tabene steget med 29 procent, og dermed er det kumulative tab for finansårets første ni måneder, som sluttede den 30. September, oppe på 5,9 milliarder svenske kroner, skriver Financial Times.

De dårlige tal fra Ericssons mobiltelefon division kommer ikke som nogen overraskelse. Allerede i juli måned advarede Ericsson om, at knapheden på delkomponenter til mobiltelefonproduktion kunne forventes at fortsætte. Nu meddeler Ericsson, at tabet for hele året kan forventes at løbe op i 16 milliarder svenske kroner.

Problemerne omkring mobiltelefondivisionen trækker godt i Ericsson-koncernens overskud før skat i finansårets tredje kvartal, som bliver på 5,5 milliarder svenske kroner. Det er mindre end halvdelen af, hvad overskuddet før skat blev i det tidligere kvartal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs