MediaWatch

Ericsson outsourcer til fjernlande

Verdens tredjestørste producent af mobiltelefoner, Ericsson, har ikke formået at forbedre mobiltelefondivisionens økonomi. Alene i tredje kvartal er tabene steget med 29 procent, og dermed er det kumulative tab for finansårets første ni måneder, som sluttede den 30. September, oppe på 5,9 milliarder svenske kroner, skriver Financial Times.

De dårlige tal fra Ericssons mobiltelefon division kommer ikke som nogen overraskelse. Allerede i juli måned advarede Ericsson om, at knapheden på delkomponenter til mobiltelefonproduktion kunne forventes at fortsætte. Nu meddeler Ericsson, at tabet for hele året kan forventes at løbe op i 16 milliarder svenske kroner.

Problemerne omkring mobiltelefondivisionen trækker godt i Ericsson-koncernens overskud før skat i finansårets tredje kvartal, som bliver på 5,5 milliarder svenske kroner. Det er mindre end halvdelen af, hvad overskuddet før skat blev i det tidligere kvartal.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs