MediaWatch

MP3 overgår markedsforventning

MP3, der var vurderet til at tabe 12 cent per aktie, kunne trods dets juridiske uoverensstemmelser med musikindustrien melde om regnskabsmæssig fremgang. Resultatet for det netop afsluttede kvartal blev et tab på ni cent per aktie, skriver Reuters.

Ifølge selskabet steg de samlede indtægter fra 4,1 millioner dollar sidste år til 20,5 millioner i år. Stigningen i forhold til andet kvartal blev på 0,3 millioner dollar. Pro forma nettotabet per aktie blev på 6,1 millioner dollar, svarende til 9 cent per aktie mod 17,8 millioner svarende til 30 cent per aktie sidste år.

MP3, der i den seneste tid har været forviklet i et højprofil juridisk slagsmål med musikindustrien, siger, at de opgivne tal for kvartalet inkluderer amortisation af "deferred compensation", men eksklusiv udgifter forbundet med sagsomkostninger og copyrightsager forbundet med dets MP3.com service.

Tillagt de ikke-operative omkostninger blev selskabets nettotab på 48,7 millioner dollar svarende til 74 cent per basis-aktie. Resultatet i fjor blev et tab på 19,9 millioner svarende til 33 cent per aktie.

MP3.com er blandt andet indgået en 30 millioner dollar pagt med en gruppe af musikudgivere og derudover har indgået forlig med fire af de fem store "record labels". Disse har sagsøgt selskabet for brud på copyrightreglerne og risikerer stadig at få et erstatningskrav fra Seagram's Universal Music Group.

Kravet kan blive på helt op til 250 millioner dollar.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs