MP3 overgår markedsforventning

MediaWatch

MP3, der var vurderet til at tabe 12 cent per aktie, kunne trods dets juridiske uoverensstemmelser med musikindustrien melde om regnskabsmæssig fremgang. Resultatet for det netop afsluttede kvartal blev et tab på ni cent per aktie, skriver Reuters.

Ifølge selskabet steg de samlede indtægter fra 4,1 millioner dollar sidste år til 20,5 millioner i år. Stigningen i forhold til andet kvartal blev på 0,3 millioner dollar. Pro forma nettotabet per aktie blev på 6,1 millioner dollar, svarende til 9 cent per aktie mod 17,8 millioner svarende til 30 cent per aktie sidste år.

MP3, der i den seneste tid har været forviklet i et højprofil juridisk slagsmål med musikindustrien, siger, at de opgivne tal for kvartalet inkluderer amortisation af "deferred compensation", men eksklusiv udgifter forbundet med sagsomkostninger og copyrightsager forbundet med dets MP3.com service.

Tillagt de ikke-operative omkostninger blev selskabets nettotab på 48,7 millioner dollar svarende til 74 cent per basis-aktie. Resultatet i fjor blev et tab på 19,9 millioner svarende til 33 cent per aktie.

MP3.com er blandt andet indgået en 30 millioner dollar pagt med en gruppe af musikudgivere og derudover har indgået forlig med fire af de fem store "record labels". Disse har sagsøgt selskabet for brud på copyrightreglerne og risikerer stadig at få et erstatningskrav fra Seagram's Universal Music Group.

Kravet kan blive på helt op til 250 millioner dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter