MediaWatch

Dansk-tysk mobilgigant satser globalt

Dangaard Telecom, der blev skabt sidste år ved en ligeværdig fusion mellem det Fleggaardejede Dangaard International og Tysklands største distributør Freecom, har oplevet en solid vækst i omsætningen. Siden fusionen har selskabet således haft en fremgang i salget på godt 1,3 milliarder kroner. Dermed er dets omsætning steget til godt 5,8 milliarder kroner. Selskabets målsætning er nu at blive verdens førende distributør af mobiltelefoner, skriver Erhvervsbladet.

Overskuddet for første regnskabsår foreligger endnu ikke, men ifølge Steen F. Pedersen, administrerende direktør i Dangaard Telecom Holding, er resultatet især taget i betragtning af det virksomheden har været igennem, særdeles tilfredsstillende. På den baggrund føler selskabet sig nu parat til at udvide sine aktiviteter også udenfor Europa.

Steen F. Pedersen siger til Erhvervsbladet, at de amerikanske distributører Brightpoint og CellStar, der begge er større end Dangaard, har oplevet store tab i forbindelse med deres etablering i Europa. Steen F. Pedersen føler sig derfor overbevist om, at selskabet med tiden vil være i stand til at overgå sine amerikanske konkurrenter og siger i relation hertil, at målsætningen er at vinde indpas også udenfor Europa. Han fremhæver i den forbindelse Mellemøsten og Asien som interessante markeder.

Med til Dangaards målsætning hører ligeledes ønsket om at dække hele Europa med en markedsandel på minimum 10 procent i alle lande. Selskabet er i fuld gang med at opfylde denne målsætning og netop i øjeblikket lægges der sidste hånd på overtagelsen af et selskab i Italien. Også det spanske marked synes godt på vej til at blive penetreret af det ambitiøse selskab. Man har således indgået en hensigtserklæring med en større spansk distributør om en overtagelse fra og med det nye år. Den spanske distributør sidder på seks procent af det spanske marked.

Steen F. Pedersen er af den overbevisning, at Dangaard, for at kunne følge med i den enorme udvikling indenfor e-handlen, er nødt til at foretage sin transformation til at være et globalt selskab så hurtigt som overhovedet muligt. Internetopkobling, lagre og distribution er nøgleord i den forbindelse. Han udtaler i den forbindelse, at selskabet på nuværende tidspunkt har indgået aftaler med en bred vifte af operatører. Planen er, at Dangaard skal hjælpe operatørerne med kreeringen af butikker på Internettet.

John Strand, Strand Consult, har fuld tillid til at Dangaard, som han ser som et særdeles veldrevet selskab, nok skal gøre sig godt. Han nævner i den forbindelse, at selskabet er repræsenteret på en række af de interessante markeder herunder det tyske.

Dangaard Telecom, der er majoritetsejet af grænsehandels-koncernen Fleggaard, beskæftiger 430 medarbejdere og har i dag 40 samarbejdspartnere i Europa. Dette tal forventes at stige til godt 100 i løbet af det kommende halvår.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs