MediaWatch

Nasdaq stiger med otte procent

Hvor markedet onsdag med IBMs tredje kvartalsmeddelelse var på vej helt ned - med Dow Jones en overgang helt nede med 435 point - så lod investorerne torsdag nærmest champagnepropperne springe over Microsoft, Nokia og Sun Microsystems, der torsdag kunne levere varen - Indtjening, indtjening og indtjening.

Microsoft tordnede næsten 20 procent op, da verdens største softwarefirma annoncerede en 3.kvartalsindtjening, som klart oversteg analytikernes forventninger. Selskabet kunne berette om et hurtigere salg af Windows 2000 operativsystemet til virksomhedsnetværk og Windows Me til forbrugermarkedet.

Nokia, verdens største mobiltelefonproducent, meddelte en 42 procents stigning i indtjeningen for 3.kvartal, hvilket for alvor fik det til at ringe hos investorerne, der kvitterede med at banke den finske mobiltelefonaktie hele 28 procent i vejret. Sun Microsystems lagde cirka seks procent på kursen som følge af tal, der oversteg analytikernes forventninger.

Også Intel, verdens største computerproducent, hvis aktiekurs på det nærmeste er blevet halveret inden for de sidste seks uger, kunne lægge 10 procent til aktiekursen. Philadelphia semiconductor-indekset, der måler udviklingen blandt halvlederproducenterne steg således hele 12,69 procent.

- Det ser ud til at vi midlertidigt har nået bunden. Men vi ser stadig stigningen som en meget god dag i et faldende marked ( bear market ), og stigningen blev i høj grad hjulpet på vej af de indtjeningsmeddelelser, der kom i går aftes, udtalte Harry Laubscher, en markedsanalytiker hos Tucker Antony til CNN.

Men Edgar Peters, chefstrateg for Boston Pan Agora Asset Management sagde til Reuters:

- Chancen for at markedet har nået bunden er i virkeligheden ikke ret stor. Der er nu nogle positive nyheder efter nogle negative, men det er tvivlsomt om købene vil vare ved - der er ingen grund til at tro, at forholdene er bedre nu, end de var for nogle dage siden - de er blot ikke blevet værre, konkluderede aktiestrategen.

Dow Jones, der onsdag endte under den magiske 10.000 grænse steg torsdag 167 point - eller 1,68 procent til 10.142. Nasdaq lagde 247 point til og endte næsten otte procent højere i 3.418. Og det brede Standard & Poors aktieindeks steg med hele 3,47 procent.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs