IBM trak Dow Jones ned

MediaWatch

I den første børstime var indekset over de mest guldrandede amerikanske papirer nede med 435 point og vækstaktiebørsen Nasdaq lå ligeledes i minus på næsten 5 procent, da det så værst ud.

"Det skabte virkelig frygt", udtalte Edward Collins, underdirektør i børsmæglerselskabet Daiwa Securities til Wall Street Journal som reaktion på det store fald i IBM, men han fandt dog også, at markedets evne til at vende det dramatiske styrtdyk tydede på en vis bund i markedet.

Reaktion på IBM's 3. kvartalsregnskab var i høj grad ventet, da meddelelsen først kom efter børstid tirsdag. I eftermarkedet tirsdag faldt IBM aktien med 12 procent, og kursdykket i IBM fortsatte onsdag morgen i Frankfurt, hvor IBM aktien også er noteret. IBM sluttede 15,5 procent lavere, men verdens største computerfremstiller lå en overgang hele 20 procent lavere.

Det voldsomme kursdyk i IBM kommer som følge af en skuffende kun 3 procents stigning i salget i forhold til 3. kvartal sidste år. Derimod opfyldte IBM nogenlunde analytikernes indtjenings-estimater. Samtidig kommer kursdykket ovenpå tilsvarende voldsomme kursdyk blandt verdens førende chipproducenter, hvor Intel har fået halveret aktiekursen inden for de sidste 6 uger. Ligeledes har internetaktier som Yahoo og America Online fået kappet store lunser af aktiekursen.

Der er udsigt til fortsat urolige aktiemarkeder. Der er stadig store teknologiselskaber, der hver for sig kan sende markedet på en fornyet nedtur. Herudover har er der situationen i Mellemøsten, oliepriserne - der steg i går, samt euro'en der i går nåede sin laveste kurs over for dollar nogensinde.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også