MediaWatch

Microsoft overgår forventninger

Selskabet meddelte onsdag, at dets nettoindtægt, før en "accounting change", for første kvartal steg 18 procent fra 2,19 milliarder dollar i fjor til 2,58 milliarder i år. Beløbet svarer til en stigning på seks cent per aktie, fra 40 cent sidste år til 46 cent i år. Analytikerne, der oprindeligt havde forventet en indtjening på 41 cent per aktie, kunne således se denne overgået med 12 procent, skriver CNN.

Hovedparten af Microsofts fremgang skyldes en øget investeringsindtægt. Microsoft samlede i det netop afsluttede kvartal 1,13 milliarder dollar i form af renter fra dets kontantbeholdning, samt indtjening fra salget af værdipapirer.

Microsofts økonomidirektør John Conners forventer, at selskabets indtægter med mere vil være stigende i det kommende kvartal. Således fastholder han forventningen om, at nå en indtjening på 49 cent per aktie i løbet af andet kvartal. Gældende for hele året siger Connors, at der vil kunne blive tale om en indtjening, der ligger nogle få cents over den forventede indtjening på 1,88 dollar per aktie.

Microsoft-aktien lukkede ved handelsdagens afslutning i kurs 51,75 en stigning på 1,31 dollar. I den udvidede børstid steg aktien yderligere 2,91 til kurs 54,66.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs