MediaWatch

TvDanmark: Minister holder med TV2

TvDanmarks administrerende direktør Jesper Sehested Lund er rystet over det han kalder "afsløringen af samspillet mellem kulturministeren og TV2."

- Min reaktion er, at nu må det simpelthen høre op. Det er med al ønskelig tydelighed blevet dokumenteret, at Danmark har en minister for TV2 - og ikke en, der er kulturminister for alle TV-stationerne, siger Jesper Sehested Lund.

Reaktionen kommer efter at Jyllands-Posten i dag skriver, at ministeren i et brev til TV2's bestyrelsesformand Jens Bilgrav-Nielsen den 31. marts under hånden lovede, at det ekstraordinære tilskud til TV2 var kompensation for det indtægtstab, som stationen skønnede at lide som følge af begrænsning af børnereklamer.

- Med de nye oplysninger i sagen ved vi nu, at de fine hensigter om styrkelse af TV2's børneprogrammer bygger på en fortielse af korrespondancen mellem ministeren og TV2. Ministeren dokumenterer i brevet til bestyrelsesformanden, at tilskuddet i virkeligheden er kompensation. Nu venter jeg med spænding på at se, hvor lang snor de øvrige partier fortsat vil give kulturministeren i denne sag, siger Jesper Sehested Lund.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs