MediaWatch

Sverige verdensmester i venture

Det globale marked for venture kapital steg sidste år med 65 procent til i alt 136 milliarder dollar, hvilket er en næsten dobbelt så stor stigning i forhold til gennemsnittet for de forrige fem år på 36 procent, skriver svenske Ekonomi24. Tallene stammer fra en ny undersøgelse foretaget af PricewaterhouseCoopers i samarbejde med venture virksomheden 3i.

Undersøgelsen viser endvidere, at det svenske venture kapital marked i 1999 er vokset hurtigere end alle andre markeder med en vækstrate på 201 procent efterfulgt af Schweiz med en vækst på 119 procent og Taiwan med 60 procent. I 1999 landede det svenske venture kapital marked på 14 milliarder svenske kroner, men på nuværende tidspunkt er tallet for 2000 allerede oppe på 20 milliarder svenske kroner.

Det hører dog med i betragtningen, at USA uden sammenligning har det største venture kapital marked i verden, idet USA står for 73 procent af den samlede globale venture kapital. Endvidere har USA allerede i løbet af årets første seks måneder passeret det samlede tal for hele 1999 og vil nå en vækstrate på 100 procent, hvis årets hidtidige vækst fortsætter året ud.

I en kommentar til undersøgelsen siger partner Tracy Lefteroff fra PricewaterhouseCoopers: -Aktiemarkederne er måske nok usikre på fremtiden, men ikke venture kapitalisterne. De satser.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs