MediaWatch

Phillips indtjening mere end fordoblet

Stærk vækst i virksomhedens halvleder -og komponentdivisioner er opgivet som baggrunden for den solide fremgang. Således er Phillips nettoindtjening, eksklusiv engangsindtægter opnået i forbindelse med frasalget af en aktieandel i JDS Uniphase og en værdistigning i virksomhedens andel i Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation, steget fra 331 millioner euro i fjor til 771 millioner i år, skriver Financial Times.

Phillips halvleder-division, der hovedsagligt fremstiller chips til telesektoren, har været et af de stærkeste vækstområder i perioden. Indtægten for divisionen er således steget fra 447 millioner euro sidste år til 938 millioner i år. Dette er mere end en fordobling. Økonomidirektør Jan Hommen siger, at man forventer yderligere vækst i divisionen i det kommende kvartal og at han ikke forventer nogen form for afmatning på området for halvledere før tidligst i 2002.

Phillips fastholder sine forventninger for finansåret 2000, som det forventer vil sætte rekord i kraft af blandt andet en dobbeltcifret procentstigning i indtjeningen samt et positivt cash-flow.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs