MediaWatch

Vækst i erhvervslivets forskning

I 1998 brugte erhvervslivet 15,4 mia. kr. på denne post, svarende til en stigning på knap to mia. kr. i forhold til 1997. Det fremgår af den netop offentliggjorte rapport "Erhvervslivets forskning og udviklingsarbejde - forskningsstatistik 1998" fra Analyseinstitut for Forskning.

En nærmere analyse af tallene i forskningsstatistikken for 1998 viser, at det især er højteknologiske vækstbrancher, der har øget deres forskningsaktiviteter. Databehandlingsvirksomhed og medicinalindustrien har således forøget deres udgifter til forsknings- og udviklingsarbejde med hhv. 46 og 35 pct., mens der i enkelte andre brancher har været et fald i forsknings- og udviklingsaktiviteterne.

- Det er meget glædeligt, at virksomhederne i nogle brancher fortsætter deres helt nødvendige optrapning af investeringer i forskning og udvikling, siger forskningsminister Birte Weiss. Hun understreger dog, at danske virksomheder fortsat ligger væsentligt tilbage sammenlignet med deres internationale konkurrenter.

Mere fra MediaWatch

Peter Graulund anker nederlag til landsretten

Fodboldkommentatoren tabte sag om uberettiget fyring i byretten, hvor han også blev pålagt at betale en erstatning på 90..000 kr. til det tidligere Nordic Entertainment Group (Nent), nu Viaplay Group.

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs