MediaWatch

Første pan-skandinaviske ASP’er

Det danske kontor, Intello A/S, har 26 ansatte og allerede de første kunder til at leje software og IT drift -og teleydelser, frem for at købe dem, i hus. Intello har udviklet et koncept, der rækker ud over det af en normal ASP'er. De traditionelle ASP'ere beskæftiger sig primært med udlejning af software til kunder og central lagring af disses data. Intello tilbyder i forhold hertil konsulentydelser og integration af forskellige tele- og internetservices, således at kunden kan leje hele sin IT drift og IP telefoni ét sted.

Application Service Providers, i daglig tale benævnt ASP, kan ikke nøjes med kun at være lokale. I Skandinavien, hvor adskillige virksomheder har kontorer på tværs af de nordiske grænser, vil der ligeledes være behov for en pan skandinavisk ASP leverandør, vurderer Intellinet. Derfor har virksomheden fra starten haft en nordisk strategi, der har resulteret i etableringen af et nyt datacenter i Birkerød.

Virksomheden har inden for et år etableret sig i både Norge, Sverige og Danmark og blev for nylig børsnoteret på Oslo børsen.

Der er i alt 128 ansatte i det Oslo baserede Intellinet, der hovedsagligt planlægger at ekspandere i Skandinavien. Det er planen, at virksomheden frem for at eje egne datterselskaber, vil indgå i alliancer samt joint-ventures i resten af Europa

Intello A/S' administrerende direktør Rupert Strauss siger, at virksomheden har haft en forrygende start i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs