MediaWatch

Første pan-skandinaviske ASP’er

Det danske kontor, Intello A/S, har 26 ansatte og allerede de første kunder til at leje software og IT drift -og teleydelser, frem for at købe dem, i hus. Intello har udviklet et koncept, der rækker ud over det af en normal ASP'er. De traditionelle ASP'ere beskæftiger sig primært med udlejning af software til kunder og central lagring af disses data. Intello tilbyder i forhold hertil konsulentydelser og integration af forskellige tele- og internetservices, således at kunden kan leje hele sin IT drift og IP telefoni ét sted.

Application Service Providers, i daglig tale benævnt ASP, kan ikke nøjes med kun at være lokale. I Skandinavien, hvor adskillige virksomheder har kontorer på tværs af de nordiske grænser, vil der ligeledes være behov for en pan skandinavisk ASP leverandør, vurderer Intellinet. Derfor har virksomheden fra starten haft en nordisk strategi, der har resulteret i etableringen af et nyt datacenter i Birkerød.

Virksomheden har inden for et år etableret sig i både Norge, Sverige og Danmark og blev for nylig børsnoteret på Oslo børsen.

Der er i alt 128 ansatte i det Oslo baserede Intellinet, der hovedsagligt planlægger at ekspandere i Skandinavien. Det er planen, at virksomheden frem for at eje egne datterselskaber, vil indgå i alliancer samt joint-ventures i resten af Europa

Intello A/S' administrerende direktør Rupert Strauss siger, at virksomheden har haft en forrygende start i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs