MediaWatch

Telenor i pengenød

Telenor har i det seneste år foretaget en række tunge investeringer, herunder købt 53,5 procent af Sonofon for 14,6 milliarder norske kroner samt investeret 6,8 milliarder norske kroner i en tysk UMTS-licens. Men Telenor har brug for flere penge for at være konkurrencedygtig i kampen om store nordiske og europæiske markedsandele på teleområdet. En børsintroduktion inden jul skulle være vejen frem, men det vil yderst risikofyldt, mener flere analytikere. Det skriver Nettavisen.

Årsagen er, at aktiemarkedet for blandt andet teleaktier for tiden er så ustabilt, at Telenor risikerer, at en børsnotering inden for de kommende måneder ikke vil tilføre selskabet tilstrækkelig kapital og værdi. På den anden side risikerer Telenor, at selskabets kreditværdighed nedvurderes, hvis man venter for længe med en kapitalindsprøjtning via en børsnotering. Det udtaler kreditvurderings-virksomheden Standard & Poor. En sådan nedvurdering vil være en uheldig konsekvens for Telenor, idet det vil fordyre selskabets lån og gøre, at selskabet betragtes som en mere risikabel investering.

Senest er France Telecom og den hollandske mobiloperatør KBN blevet nedjusteret, og Deutsche Telekom står for tur, idet selskabets nettogæld inden for det seneste år er blevet forøget med 30 procent til cirka 400 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs