MediaWatch

IBM-chef køber aktier hos rival

IBMs topchef i Norge, Endre Rangnes, har købt aktier i Opticom for 738.000 norske kroner. Ifølge IBMs interne retningslinier har ansatte ikke lov til at købe aktier hos en konkurrent. Det skriver Dagens Næringsliv.

I maj købte Endre Rangnes for 520.800 norske kroner Opticom-aktier på Oslo Børs. Tre måneder senere købte han for yderligere 217.600 norske kroner aktier i samme selskab. Alt i alt har Rangnes købt for 738.000 norske kroner aktier i Opticom, hvilket svarer til 37 procent af Rangnes indtægt i 1999.

IBM-topchefen siger, at han er bekendt med IBMs regler, der forbyder opkøb af aktier i konkurrerende selskaber, men han afviser, at Opticom er konkurrenter til IBM. Han fastholder, at så længe de ikke har samme produkter på markedet, ser Rangnes ikke Opticom som konkurrenter til IBM.

Generalsekretær Per Morten Hoff fra brancheforening for professionelle aktører indenfor IT, telekom, multimedia og Internet i Norge, er ikke enig men fremhæver tvært imod , at IBM og Opticom definitivt forsker indenfor de samme områder. Opticom grundlæggeren, Hans Gude Gudesen, har tidligere sagt, at IBM og Opticom er forretningsmæssig involveret på de samme områder.

Rangnes bestemte sig søndag aften for at sælge sine aktier i Opticom, da han ikke ønsker, at der bliver sat spørgsmålstegn ved hans integritet.

Mere fra MediaWatch

Peter Graulund anker nederlag til landsretten

Fodboldkommentatoren tabte sag om uberettiget fyring i byretten, hvor han også blev pålagt at betale en erstatning på 90..000 kr. til det tidligere Nordic Entertainment Group (Nent), nu Viaplay Group.

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs