MediaWatch

Italiensk kamp om UMTS

Det store italienske mobilselskab Telecom Italia får hård konkurrence fra udenlandske selskaber, når Italien på torsdag indleder sin tildeling af licenser til 3. generations-mobiltelefoner, skriver Børsen. Intet mindre end seks selskaber står i disse dage i venteposition for at indtage det snaksalige italienske mobiltelefoni-marked, der er Europas største med 36 millioner abonnementer af mobiltelefoner.

Især forventes det at spanske Telefonica, der er en af Europas mest aggressive tilbudsgivere, og det Hongkong baseret selskab, Hutchison, vil tørne sammen i kampen. Der er dog tvivl om Hutchisons strategi, da selskabet har forladt en selskabsalliance i Tyskland, der netop havde fået en UMTS-licens.

Ifølge iagttagere vil den italienske stat kunne se frem til en indtægt 25 milliarder euro ved den italienske teleauktion.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs