MediaWatch

Tyske butiksregler begrænser e-handel

To nylige retsafgørelser mod henholdsvis den tyske underafdeling af Letsbuyit, det pan-europæiske indkøbsfællesskab på Internettet, og PrimusPowerShopping, som ejes delvist af detail-giganten Metro, har vist hvor svært det er at drive Internet-handel i Tyskland, skriver Financial Times.

Letsbuyit er blevet kendt skyldig i at have overtrådt en lov fra 1933 om discountsalg, som begrænser muligheden for prisnedslag, og PrimusPowerShopping er kendt skyldig i at overtræde en lov om unfair konkurrence fra 1909. Begge e-handels butikker tilbyder kunderne billige varer ved at samle individuelle kunders købsmagt.

Advokaten Stefan Kruger, som repræsenterer Letsbuyits tyske forhandler, Freshfields Bruckhaus, mener at en opretholdelse af ugens domsafgørelser blot vil bevirke, at de Internet-butikker, som baserer sig på kunders fællesindkøb, blot vil flytte aktiviteterne til Storbritannien eller Holland. Dermed vil også arbejdspladser og skatteindtægter også forlade Tyskland.

Et nyt EU direktiv vil fra slutningen af næste år gøre det muligt for en Internet-virksomhed at operere i hele Europa på basis af de regler, som gælder for Internet-virksomhedens hjemland.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs