MediaWatch

Hold øje med netmarkederne

De uafhængige netmarkeder vil opleve en eksplosiv vækst i størrelse, geografi og industridybde. Det forventes, at antallet af netmarkeder vil vokse fra 1.200 i dag, til mere end 5.000 i 2002. Det er resultatet af en undersøgelse udført af analysebureauet Jupiter Research. Undersøgelsen viser, at digitale online markedspladser, elektronisk linkede købere, sælgere og forretningspartnere, vil få flere nye spillere i fremtiden. Det er et sikkert tegn på, at de uafhængige netmarkeder vil få en bemærkelsesværdig placering i fremtiden.

Ifølge Jupiter Research vil net markederne udgøre 35 procent af USA's business to business online handel i 2005, svarende til et totalbeløb på 2200 milliarder dollar. I 2000 ligger beløbet brugt på disse markeder på 25 milliarder dollar, sammenlignet med USA's business to business online handel, der ligger på 300 milliarder dollar.

John Katsaros, Vice Præsident for Jupiter Research pointerer, at de uafhængige netmarkeder opstår som resultatet af et reelt forretningsbehov. De firmaer, der ikke deltager i dem vil i de kommende år, miste deres konkurrenceevne. For et par år siden eksisterede der kun et par enkelte netmarkeder. Idag er der 150 alene inden for metalindustrien og dermed er det det hurtigst voksende fænomen i online industrien.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs